Eerste editie Marel Blog

We beginnen dit blog met goed nieuws, volgende week treedt Willem Tetenberg in dienst, hij gaat aan de slag in ons vaste team, hij heeft ervaring op het gebied van krijten en coaten.

We beginnen dit blog met goed nieuws, volgende week treedt Willem Tetenberg in dienst, hij gaat aan de slag in ons vaste team, hij heeft ervaring op het gebied van krijten en coaten. Vanaf volgende week leren we hem de fijne kneepjes van het vak om het werk te verrichten op de beproefde Marel Methode. ‘Willem een warm welkom en namens het hele team hopen we dat je het helemaal prima naar je zin gaat krijgen’

Het weer was niet echt perfect om te krijten en te coaten. Hierdoor was er tijd om doeken schoon te maken en te repareren die in het najaar weer nodig zijn voor versnipperen van gewassen tijdens de teeltwisseling.

De grote klus bij InterJensen in Rilland verloopt voorspoedig, afgelopen weken zijn we 2 dagen per week bezig met het egaliseren van de grond om de nieuwe teelt van veldsla mogelijk te maken.  De egalisatie klus voor KWS ivm de reconstructie van de Tiendweg in Naaldwijk is perfect binnen geplande tijd verlopen. Bij Chardon Paarden in Den Hoorn hebben we drainage werkzaamheden verricht voor het ontwateren van hun weiland. Bij zaadselectie bedrijf Limagrain tevens in Rilland zijn we bezig met reinigen van buiten- en binnenkant van 191 proefkasjes van 48m2 per proefkas. Limagrain doet vooral veel in maisgewassen.

In samenwerking met Broere Beregening gaan we volgende week onderhoud plegen aan de teeltvloer bij Kwekerij Torenzicht, zodat de potplanten perfect recht geplaatst kunnen worden. We hopen op beter krijt- en coatweer, graag tot de volgende Marel Blog.

Fijne week!