Groene Praxis blij met Marel Loonwerk

Door de hevige storm was het deze week onmogelijk om machinaal en handmatig kasdekken te voorzien van een krijtlaag of coatlaag.

Voor de planning van onze weersafhankelijke werkzaamheden raadplegen we meerdere keren per dag verschillende meteo websites die tot in detail lokale voorspellingen weergeven. Zo maken we de laatste tijd vooral veel gebruik van het weerstation Meteotines. Als we in ’s Gravenzande niet kunnen krijten, is het vaak wel mogelijk om meer land inwaarts, bijvoorbeeld in Bleiswijk een kasdek wel te voorzien van een krijtlaag of coatlaag.

Afgelopen week hebben we de teeltvloer van Kwekerij Torenzicht geoptimaliseerd. Wij troffen een lavavloer van 0,2 hectare aan, die in zeer redelijke staat verkeerde. Echter de potplantenkweker werkt het liefst met een 100% egale vloer en daar kunnen wij uiteraard perfect voor zorgen. We zijn dan ook weer trots op deze klus en bedanken Kwekerij Torenzicht voor het vertrouwen.
 
In Zoetermeer is het failliet verklaarde tuincentrum Groenrijk overgenomen door de naastgelegen bouwmarkt Praxis. Al meerdere keren verrichtten wij werkzaamheden voor de bouwmarkt in o.a Amsterdam. In het pand van het voormalige Groenrijk Zoetermeer vestigt zich nu een Praxis Tuincentrum. Marel Loonwerk werd afgelopen maandag gevraagd om binnen enkele dagen het tuincentrum zowel aan de binnenkant als buitenkant grondig te reinigen. Door onze flexibele inzet waren we afgelopen dagen met een grote ploeg medewerkers actief aan de Olof Palmelaan in het voormalige boterdorp.
 
Vorige week hadden we tevens tijd voor groot onderhoud aan onze versnippermachines en hebben we flinke meters gemaakt in het schoonmaken en repareren van doeken die we gebruiken tijdens uitruimen en versnipperen van gewas tijdens de teeltwisseling.
Voor komende week staat ons bedrijfsuitje op het programma. Het bedrijfsuitje staat in teken van snelheid, slimheid en saamhorigheid. Meer zeggen we niet, want de rest van het programma is, zoals elk jaar, een surprise voor onze medewerkers.
 
Wij hopen op beter krijt- en coatweer.
 
Fijne paasdagen en tot het volgende blog!