Het loonbedrijf voor alle soorten grondwerk

Grondwerk? Marel Loonwerk is door vele jaren ervaring een loonbedrijf dat gespecialiseerd is in alle soorten grondwerk. Geen opdracht of we hebben er de juiste machines voor. Medewerkers die van aanpakken weten en uiteraard vakwerk leveren. Marel Loonwerk maakt gebruik van moderne technieken en machine's, hierdoor zijn we in staat heel zorgvuldig te werken. Bij Marel Loonwerk geldt nog altijd dat afspraak ook keihard afspraak is. Dit is de mentaliteit van het Westland. Voor diverse soorten grond- en graafwerk kunnen wij een geschikte oplossing bieden. Wilt u meer informatie over deze activiteit? Bel Ed Scholtes op 06-54742063 of stuur een mailtje naar ed@spam-protectmarelloonwerk.nl.

Egaliseren van grond voor substraatteelten, cultuurvloeren en eb- en vloedvloeren.

Marel Loonwerk heeft als loonbedrijf binnen maar ook buiten de tuinbouw, de afgelopen dertig jaar een schat aan ervaring opgebouwd in het egaliseren van de grond voor substraatteelten, cultuurvloeren en eb- en vloedvloeren. Met onze moderne egaliseer machines, voorzien van dubbele ontvangers, kunnen we aan elke wens voldoen: een vlakke vloer, een vloer met afschot of een vloer met een zogenaamd dak profiel. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken bent u verzekerd van minimale toleranties. Ook voor de aanleg van een paardenbak kunt u terecht bij Marel Loonwerk. Egaliseren  binnen en buiten de tuinbouw is specialistenwerk. Laat dat maar over aan de loonwerker met de mentaliteit van het Westland.

Cultiveren als voorbereiding op frezen en egaliseren.

Cultiveren van de grond is een prima oplossing bij nieuwbouw om de harde grond te breken tot maximaal 30 centimeter diep. Om zo op een vlotte manier te kunnen frezen en te egaliseren. Cultiveren wordt ook toegepast voor de zogenaamde grondgebonden teelten om storende grondlagen te breken. Zo ontstaat er een teeltlaag die goed doorlaatbaar is. Als loonbedrijf zijn we in binnen en buiten het Westland een speler met veel ervaring in het cultiveren van grond als onderdeel van ons werkzaamheden in het grondwerk.

Frezen in vollegrond en bij nieuwbouwprojecten

Om in nieuwbouwprojecten een fijnere grondstructuur te krijgen wordt de grond, na te zijn gecultiveerd, gefreesd. Ook bij telers in de vollegrond wordt de grond fijner gemaakt door deze te frezen.
Er ontstaat dan een ideaal zaaibed waarin de nieuwe planten kunnen worden geplant. Ons loonbedrijf uit Westland heeft de beschikking over meerdere soorten freesmachines.

Versnipperen tijdens de teeltwisseling

Versnipperen is een ideale manier om tijdens de teeltwisseling af te rekenen met de restanten van de vorige teelt. De gewassen of de resten van geoogste gewassen die in de grond worden geteeld, worden ook op deze manier versnipperd. Ons loonbedrijf uit het Westland verzorgd voor veel bedrijven de complete teeltwisseling. Vooral een heldere en strakke planning tijdens de teeltwisseling staat voorop bij Marel Loonwerk. Andere werkzaamheden tijdens de teeltwisseling zijn o.a. gewas uitruimen, steenwol uitruimen, schoon spuiten en ontsmetten met inzet van de turbofogger. Dit gebeurt in tomaten, paprika, komkommers, aubergine en ook in sommige sierteeltgewassen.

Profileren voor de juiste sleuven in cultuurvloeren

Voor een juiste aanleg van cultuurvloeren is een goede drainsleuf nodig om het overtollige water op te vangen voor recirculatie. De specialisten van het loonbedrijf uit het Westland zorgen ervoor. De perfecte aanleg van afvoersleuven in de cultuurvloer! Ook is drain profileren inzetbaar voor galstuinbouwbedrijven die kiezen voor substraatteelt op de grond.

 

 

Roteren van grond

Door middel van verticaal, tegen elkaar in draaiende, pennen of messen wordt de grond fijn gemalen. Het is een goede voorbewerking om de grond optimaal te kunnen egaliseren. Roteren is vooral een optie als er mogelijk wat puin in de grond aanwezig is. Ons Loonbedrijf uit Westland verzorgt verschillende grondwerk klussen in geheel Nederland o.a. egaliseren, cultiveren, frezen, profileren, spitten, roteren en walsen.

Spitten van grondlagen voor tuinbouw en landbouw

Spitten is een goede techniek om de doorlaatbaarheid van grondlagen te verbeteren. Vraag het Marel Loonwerk uit het Westland: het is een activiteit die we van huis uit hebben meegekregen. Onze spitmachines zijn volledig aangepast aan de eisen die u stelt aan efficiency. Grondlagen worden tot een diepte van dertig tot vijftig centimeter omgespit. Daardoor is het snel gedaan met vastzittende lagen die de afwatering verstoren. Door het spitten van grondlagen wordt een eventuele stoombehandeling tijdens de teeltwissel wordt bovendien vele malen effectiever.

Walsen van grond voor substraatteelt en tijdelijke teelten

Om de grond na een eerdere bewerking extra te verdichten is walsen een goede optie. Met een wals wordt de grond aangedrukt of aangerold om deze te verdichten. Deze bewerking wordt hoofdzakelijk toegepast bij substraatteelten, cultuurvloeren en bij tijdelijke teelten zoals perkgoed en potplanten. Marel Loonwerk kan naast het walsen veel andere soorten grondwerk uitvoeren, zoals egaliseren, cultiveren, frezen, spitten, roteren en profileren.