Kasdek krijten en Kasdek coaten

Het krijten en coaten van het kasdek beschermt het gewas tegen te veel instraling. Door de grote ervaring van Marel Loonwerk is Kasdek krijten en kasdek coaten al jaren een specialisme van het bedrijf. Als objectieve adviseur kan met de opdrachtgever worden meegedacht in het maken van de juiste keuze van krijtmiddelen & coatings. Het kasdek krijten en coaten wordt door ons zowel machinaal als handmatig uitgevoerd. Door de inzet van de nieuwste spuittechnieken en modernste krijtmachines is een perfect egaal resultaat gegarandeerd. Wilt u meer informatie over deze activiteit? Bel Hans Simons op 06-55821757 of stuur een mailtje naar hans@spam-protectmarelloonwerk.nl.

Machinaal kasdek krijten met optimale nokdekking

Als specialisten uit het Westland weten we hoe essentieel het is om op tijd te krijten. Met moderne, speciaal ontwikkelde spuitapparatuur en krijtmachines zijn we in staat om grote oppervlaktes snel en effectief van een egale krijtlaag te voorzien. De door Marel Loonwerk zelf ontwikkelde techniek om bij het machinaal krijten een betere dekking in de nok van de kas te garanderen is uniek. Door het toepassen van speciale kantdoppen wordt de krijtlaag op die cruciale plek nét iets dikker aangebracht om te voorkomen dat het krijt niet snel wegslijt en u een extra krijtbeurt kunt uitsparen. Door te variëren in de verhouding van het krijtmiddel zijn we in staat om de schermwerking precies op maat van de opdrachtgever aan te bieden. 

Machinaal kasdek coaten met optimale nokdekking

Machinaal kasdek coaten, ook wel diffuus coaten genoemd is in zowel de sierteelt als groenteteelt een hot item. De coatings die op de markt zijn, maken het licht dat in de kas komt diffuus. Diffuus licht dringt dieper in het gewas door, dit draagt bij aan een gelijkmatig klimaat. Door verspreiding van het licht ontstaat meer fotosynthese, ook onderin het gewas. Het gevolg is een betere gewaskwaliteit en voor uw medewerkers een prettiger werkklimaat in de kas. 

Voor het opbrengen van de coatlaag gebruiken wij zelf ontwikkelde spuittechniek, die zorgt voor meer dekking in de nok van de kas en verder een perfecte verdeling van het gekozen middel. De keuze voor de coating is aan u. Omdat er veel coatings beschikbaar zijn, is het soms lastig kiezen. Voor advies kunnen wij onze ervaringen delen. Wij werken samen  met alle fabrikanten van coatmiddelen.

Handmatig kasdek krijten of kasdek coaten is vakwerk

Is machinaal kasdek krijten of kasdek coaten niet mogelijk, dan kiezen we in overleg met u voor handmatig kadek krijten of kasdek coaten. Bij deze klus komt het aan op ervaring en vakmanschap. In de loop van de jaren hebben onze medewerkers zowel binnen als ver buiten het westland, hierin een staat van dienst opgebouwd. Dat zorgt voor een mooie gelijkmatige krijtlaag of coatlaag, die een teeltseizoen lang meegaat. Dat noemen wij vakwerk uit het Westland.