Glas reinigen

Glas reinigen is vakwerk. Krijt, coating of vervuiling goed verwijderen maakt dat u méér rendement uit uw kas haalt. Marel Loonwerk heeft de juiste machines en ervaren medewerkers die zorgen voor optimale reiniging van glas, zowel binnen als buiten. Niet alleen bij de teeltwisseling, maar ook tijdens de teelt kunnen we de kas reinigen. Zo kunt u de gehele periode maximaal gebruik maken van het aanwezige licht. Wilt u meer informatie over deze activiteit? Bel Hans Simons op 06-55821757 of stuur een mailtje naar hans@spam-protectmarelloonwerk.nl.

Reinigen lege kas tot op grote hoogte

Schoon aan de slag na de teeltwisseling? Wij maken uw kasdek glashelder met diverse methodes en middelen. Handmatig óf met hydraulische buisrailwagens maken wij uw glas perfect schoon. Door machinaal inspuiten met zware luchtondersteuning reinigen we kassen tot grote hoogte (circa 7,50 meter). Ook in bedrijven waar we niet uit de voeten kunnen met onze hydraulische buisrailwagens, wordt het glas effectief gereinigd. Dan kiezen we voor handmatig in- en afspuiten.

Reinigen boven het gewas met water

Als het kasdek van binnen is aangetast door vervuiling leidt dit tijdens de teelt tot lichtverlies. Reinigen kan uitkomst bieden. Bij bijvoorbeeld sierteeltgewassen kan Marel Loonwerk het glas boven het gewas schoonmaken. Uiteraard werken we alleen met water, die onder hoge druk op de binnenzijde wordt gespoten.

Snel machinaal reinigen van coating of krijtlaag

Aan het eind van het seizoen wilt u de krijt- of coatlaag snel verwijderd hebben. Marel Loonwerk staat voor u klaar. Machinaal spuiten we het kasdek in, waarna de regen de coating of krijtlaag wegspoel.

Handmatig reinigen van coating of krijtlaag als alternatief

Waar de krijt- of coatlaag niet machinaal verwijderd kan worden, gebeurt het met de hand. Professionele middelen en ervaren medewerkers staan ervoor garant dat ook het laatste vuil van het dek wordt verwijderd.

Borstelen maakt kasdek glashelder

Wilt u het kasdek weer glashelder hebben? Met onze borstelmachines is het kasdek in een mum van tijd brandschoon. Deze machines zijn inzetbaar bij kapbreedtes van 3.20, 4.00, 4.27 en 4.80 meter. Wij adviseren u over mogelijkheden en middelen. Borstelen van het kasdek is ook tijdens het seizoen aan te bevelen: vervuiling beperkt immers de lichtdoorlaat!

Kasgoten weer als nieuw

Goten aan de buitenzijde van de kas reinigen kan op verschillende manieren. Wij kiezen bewust voor een gotenreinigingsmachines waarop draaiende borstels zijn geplaatst. Deze borstelen het vuil in de goten goed los. Gelijktijdig worden met veel water en druk via een op de machine gemonteerde slangenhaspel de goten netjes uitgespoten. Na deze spuitbeurt zien ze er weer als nieuw uit. De machine is instelbaar voor kapbreedtes van 4.00, 4.27 en 4.80 meter.

Waar het niet mogelijk is om machinaal de goten te reinigen, kunnen we dit ook handmatig voor u verzorgen